Açıköğretim için ikinci dönemde kayıt yenileniyor mu?



AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Buraya Tıklayınız

Açıköğretim Bahar Dönemi Kayıt Yenileme/Ekle-Sil İşlem tarihleri Şubat 2018 - Şubat 2018 tarihinde yapılacaktır.Mazeretli Kayıtlar Şubat 2018 Tarihleri arasında alınacaktır.

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi Şubat 2018 tarihinde sona eriyor. İktisat ve işletme fakültelerinden ders alan AÖF öğrencileri, Şubat 2018 kadar ders seçimlerini yapabilecek.

AÖF Kayıt yenileme işlemlerinden önce, öğrencilerin harç paralarını bankaya yatırmaları gerekmektedir. , Şubat 2018 yani kayıtın son gününü geçirenler için de mazeret kayıt dönemi gerçekleştirilecek o da Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖF Ders Kaydı Nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi ders kayıtlarında, öğrencilerin kayıt işlemlerini başarılı bir şekilde yapabilmesi için 30 krediyi geçmemesi gerekiyor. Alttan ders alan öğrenciler için ise toplam kredi 45’i geçmemelidir.

AÖF Kayıtları nereden yapılır?

Açıköğretim Fakültesi’ne kayıt yaptıracak olan öğrenciler (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresine girerek, rahatlıkla işlemlerini halledebilirler.AÖF harçları nasıl ve nereye yatırılır? AÖF harçlarını yatırmayan öğrenciler, ders kaydı veya yeni kayıt hakkını elde edemezler. AÖF harçları Vakıfbank’a yapılıyor. TC Kimlik numaraları ile bankaya giden öğrenciler, ATM’lerden veya gişeden kayıt harçlarını kolaylıkla yatırabilirler.

AÖF harç ücretleri Açıköğretim Fakültesi harç ücretleri 205 lira olarak belirlendi.Anadolu Üniversitesi Aöf 2017 – 2018 kayıt yenileme tarihleri; Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler için 2017-2018 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri duyurusu yapıldı.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için; Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri Şubat 2018 günü başlayacak olup,Şubat 2018 sona erecektir. Kayıt Yenileme İşlemleri 2 Etapta Yapılacaktır…

1. Etapta; (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresine girip, buradan KAYIT YENİLEME linkine tıklayarak, Ders Ekle/Sil İşlemi yapılmasıdır. Ders ekle sil işlemini üniversitede 2.yılı ve üzeri olan tüm öğrenciler gerçekleştireceklerdir. Bu yüzden üstten ders istemeseniz bile aöf ders ekle/sil sayfasına girerek okulun size atadığı dersleri kontrol edin. Bu dönem almanız gereken ve okulun atamadığı dersleri eklemeyi unutmayın. Yoksa okulu bir yıl uzatma riskiyle karşılaşabilirsiniz.

2. Etapta; Bankaya harç ücretlerinin yatırılması yapılacaktır.Ders Ekle/Sil yaptıktan sonra Vakıfbank’a harç ücretini yatırdığınızda kaydınız otomatik yenilenecektir. Harç ücretini yatırdıktan sonra aöf bürolarına bizlere verilecek olan yeni ders kitaplarımızı almaya gideceğiz sadece. Banka dekontunu büroya teslim etme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Kayıt Yenileme Harç Ücretleri Ne Kadar? 2017-2018 eğitim sezonunda kayıt yenileme harç ücretleri alttan dersiniz yok ise 225 tl civarı olacaktır. Bu ücreti her dönem kayıt yenileme tarihleri içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğinizde o dönemin derslerini alamaz ve sınavlara giremezsiniz. Altta dersi olan öğrenciler veya üstten ders ekleyen öğrenciler eklenen her ders için ekstra bir ücret ödeyeceklerdir. Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirdikten sonra bağlı bulunduğunuz Aöf Bürosuna giderek, o döneme ait olan yeni ders kitaplarınızı almayı unutmayın.

Önemli! Öğrenim bedellerini ( harç ücretini ) yatırmadan önce Ders Ekle/Sil işleminizi yapınız. Atatürk Üniversitesi açıköğretim 2017 – 2018 kayıt yenileme tarihleri; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıtlı olan öğrenciler 2017-2018 eğitim yılı ders seçim ve kayıt yenileme işlemleri işlemlerini aşağıdaki tarihlerde yapacaklardır.

Aöf 2017-2018 Bahar Dönemi ders kayıt işlemleri Şubat 2018 - Şubat 2018 arasında yapılacaktır. Ders kayıtlarını kaçıranlar için mazeretli ders kayıtları ise Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

1- Fakültemiz programlarının;

a) 1. sınıflarına 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders kayıtları Dekanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin ders kayıtları ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

b) 2 ve sonrası sınıflarında eğitim-öğretim yapan öğrencilerimiz ders kayıt işlemlerini kendileri yapacaklardır.

2- Ders kayıt işlemleri Dekanlığımızca onaylanacaktır. Öğrencilerimizin ders kayıt işleminin onayına yönelik olarak herhangi bir işlem yapmalarına ve ders kayıt işlemleri ile ilgili olarak ders kayıt fişin Dekanlığımıza göndermelerine gerek yoktur.

3- Fakültemiz Sosyal Hizmet Lisans Programına Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleştirilen öğrencilerin ders kayıtları ekte yer alan müfredat programına bağlı olarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz kendilerine sistem tarafından tanımlanan 18 kredilik 3 üncü yarıyıl derslerine ilaveten 5 inci yarıyıldan istedikleri 3`er kredilik herhangi 2 derse daha kayıt yaptırabileceklerdir.

AÖF KAYIT YENİLEME HARÇ ÜCRETLERİ 2017

İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-İşletme Lisans Programı – 205 tl.
2-Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı - 205 tl.

İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. – 205 tl.
2-İktisat Lisans Programı - 205 tl.
3-Kamu Yönetimi Lisans Programı - 205 tl.
4-Maliye Lisans Programı - 205 tl.
5-Uluslararası İlişkiler Lisans Programı - 205 tl.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Felsefe Lisans Programı– 205 tl.
2-Sosyoloji Lisans Programı – 205 tl.
3-Tarih Lisans Programı – 205 tl.
4-Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı – 205 tl.
Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;
1-Adalet Önlisans Programı – 205 tl.
2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 tl.
3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 tl.
4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 tl.
5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 tl.
6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 tl.
7-Emlak ve emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 tl.
9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 tl.
10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 tl.
11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 tl.
12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205
13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 tl.
15-Laborant ve Veteriner sağlık Önlisans Programı -225 tl.
16-Lojistik Önlisans Programı – 205 tl.
17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 tl.
18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 tl.
19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 tl.
20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 tl.
21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 tl.
22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 tl.
24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 tl.
25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 tl.
26-Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 tl.
27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
28-Tarım Önlisans Programı – 205 tl.
29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 tl.
30-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 tl.
31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 tl.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren bazı dersler için muafiyet uygulanacağı açıklandı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Açıköğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, muafiyetin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - II, Türk Dili I - II, Yabancı Dil I - II, Temel Bilgi Teknolojileri I - II derslerini kapsayacağını, muafiyet işlemlerinin uygulanmasında öğrencinin kayıt grubunun önem taşıdığını ifade ettiler.

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde kayıtlı iken, bahse konu ders ya da dersleri almış ve başarmış öğrencinin kayıtlı olduğu veya kayıt yaptıracağı programdaki muafiyet işlemleri ilgili fakülte tarafından yapılacağından, bu öğrencilerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Güney ve Prof. Dr. Banar, "Muafiyet fırsatından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında herhangi bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen ders ya da dersleri almış ve başarmış olan öğrenciler de faydalanabilecektir.

Mezunların, Mezuniyet Belgesini, kayıtlı veya kaydı silinmiş öğrencilerin ise onaylı Muafiyet Talep Formu'nu veya bu dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi yazıyı AÖF bürolarına teslim etmeleri istenmektedir. İstenilen belgelerin ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler tarafından kayıt esnasında, kayıtlı veya kaydı silinmiş öğrenciler tarafından ise Ağustos 2016 tarihleri arasında teslim edilmesi gerekmektedir" dediler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar ayrıca, muafiyet konusunda ayrıntılı bilgiye (http://www.anadolu.edu.tr) adresindeki rektörlük duyuruları bölümünden ulaşılabileceğini kaydettiler.

AÖF Kayıt Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?

AÖF Kayıt Ücretleri Vakıfbank'a yatırılacaktır. Aşağıda ödeme yöntemleri ve nasıl ödeme yapacağınız belirtilmiştir. Aöf kayıt tarihleri süresi içinde işlemlerinizi yapınız.

Dikkat: Bankaya ödemenizi yaparken T.C. kimlik numaranızı ve hangi kayıt türü-bölüm / programa kayıt yaptıracağınızı banka görevlisine bildiriniz. Açıklanan dört yöntem dışında ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir. Üniversite tarafından talep edilen veya edilecek olan ödemelerin zamanında yapılmamasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu olmayacaktır. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir. Mazeretli kayıtların son gününde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30'a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank'ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü-bölüm/program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank'ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank'ın İnternet sitesindeki (http://www.vakifbank.com.tr) "WebŞubem" menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak "Ödemeler", "Üniversite Harç İşlemleri" sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ödemeleri"ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. "Devam" tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü-bölüm/programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekran-da görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM'lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız "Kartsız İşlemler" ekranında, "Üniversite Ödeme" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptık-tan sonra "Üniversite Ödeme" seçeneğinde ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıra-cağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini gire-rek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM'den aldığınız makbuzu ödeme yap-tığınızı belgelemek için saklayınız.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

*Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar "444 0724 Vakıfbank telefon bankacılığı"nı arayarak sırası ile "Bankacılık Hizmetleri"ni, "12 haneli Vakıf-bank müşteri numarası"nı, "8 haneli İnternet şifresi"ni tuşlayıp, "Müşteri temsilcisine bağlanarak" ödemelerini yapabilirler.

Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Bankaya Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bankaya yapan öğrenciler, kayıt yaptırırken banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadırlar.

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı